Vrijdag was uitzonderlijk warme herfstdag

No recent image

Vrijdag was uitzonderlijk warme herfstdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 22:14, september 29 2017.


Bron: Meteo Alblasserdam

Vrijdag verliep uitzonderlijk warm gezien de tijd van het jaar. Sterker nog: vandaag werd de hoogste temperatuur geregistreerd van deze septembermaand. Tot vandaag was 5 september de warmste dag, maar vrijdag 29 september werd op het meetstation van Meteo Alblasserdam een maximumtemperatuur bereikt van maar liefst 24,1 °C!

De ochtend startte met wat mist. Verder bepaalden overdag wolkenvelden en perioden met zon het weerbeeld en op de meeste plaatsen is het nog lange tijd droog gebleven. Met een zuidelijke stroming werd warme en vochtige lucht naar ons land getransporteerd waardoor het benauwd aanvoelde buiten. Later op de dag nam de bewolking vanuit het westen verder toe en in de namiddag en avond volgden ook buien. De buien pakten soms stevig uit met onweer en plaatselijk behoorlijk wat regen. Op het meetpunt van Meteo Alblasserdam viel slechts 1,8 mm regen.

Storingen die vanavond & komende nacht over het land trekken zullen de warme lucht uit ons land verdrijven. Uiteindelijk koelt het af naar 13 tot 16 °C. Morgen zitten we in aanvoer van koele lucht met een maximumtemperatuur tussen de 15 en 17 °C.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0