Buien zorgden woensdag voor veel regen

No recent image

[bericht geplaatst op woensdag 12 juni 2019 om 21.08 uur lokale tijd]

Woensdag was een behoorlijk wisselvallige, koele en verder vooral natte zomerdag. Er was veel bewolking en gedurende de dag trok een gebied met regen en buien over ons land in noordwestelijke richting. De buien waren soms pittig en zorgden vandaag voor veel regen, waarbij het soms stevig en langdurig heeft geregend. De hoogst gemeten neerslagintensiteit door Meteo Alblasserdam was 81 mm/u.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam viel woensdag (vanaf 00.00 uur) bijna 32 mm regen. Met deze hoeveelheid neerslag is alleen al vandaag pakweg een halve maandhoeveelheid gevallen. De totale hoeveelheid regen is deze zomermaand al opgelopen tot 75 mm. Daarmee is juni nu al een vrij natte maand en juni is nog niet eens halverwege. In Dordrecht bijvoorbeeld is vandaag op sommige plaatsen zelfs meer dan 40 mm regen gevallen (zie onderstaande foto).


foto: Peter den Ouden

Aan het einde van de dag nam de wisselvalligheid vanuit het zuidoosten/zuiden geleidelijk af en het werd droger. Ook de zon begon door te breken. De maximumtemperatuur werd aan het begin van de avond bereikt: 16,1 graden.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0