Prima Eerste Pinksterdag. Maandag weer wisselvallig

No recent image

[bericht geplaatst op zaterdag 08 juni 2019 om 18.29 uur lokale tijd]

Het Pinksterweekend is aangebroken. Zaterdag was een wisselvallige, koele en onstuimige dag. Kortom: een herfstachtige dag aan het begin van de zomer. Wat voor weer kunnen we tijdens de Pinksterdagen verwachten en wat doet de temperatuur? Meteo Alblasserdam blikt alvast kort vooruit op het weer van zondag en maandag.

Eerste Pinksterdag kunnen we vriendelijk zomerweer verwachten en het wordt bovendien warmer. Er is flink wat zonneschijn, maar soms is er ook bewolking. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuiden verder toe, maar de kans op neerslag blijft gering. De dag zal naar verwachting overal droog verlopen. Het wordt met 18 tot 23 °C (vrij) warm en er staat een zwakke of matige veranderlijke wind.

Tweede Pinksterdag wordt een ander verhaal en de zon  krijgt het lastiger. Het wordt wederom (vrij) warm, maar ook wisselvallig en onstabiel. Maandag zal broeierig gaan verlopen. De bewolking overheerst en soms valt er regen of een bui. In de loop van de dag neemt de onstabiliteit verder toe. later in de middag komen regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. De buien kunnen plaatselijk stevig uitpakken en gepaard gaan met windstoten en veel regen in een kort tijdsbestek. Ook de zon krijgen we af en toe te zien. Het wordt in de middag 18 tot 23 graden bij een meest zwakke of matige veranderlijke wind.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijn Pinksterweekend toe!

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0