Deze week aanhoudend lenteweer met vleugje zomer

No recent image

Deze week aanhoudend lenteweer met vleugje zomer
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 11:33, april 18 2018.


Deze week aanhoudend lenteweer met vleugje zomer

We hebben er even op moeten wachten, maar dan heb je ook wat. Voor liefhebbers van zon en warmte ziet de weersverwachting er uitstekend uit voor de rest van deze week in Nederland. We kunnen gaan genieten van prachtig lenteweer met een vleugje zomer. Zomer is het natuurlijk nog niet, maar zomerse temperaturen van ten minste 25 graden zullen deze week vooral landinwaarts op meerdere dagen worden bereikt. Woensdag is daar namelijk al een goede kans op.

Het fraaie en warme weer hebben we te danken aan een sterk opbouwend hoog met centrum dicht in onze omgeving. Gisteren was een overgang naar warmer weer al goed merkbaar en de temperatuur wist op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam voor de derde keer dit jaar tot boven de 20 °C uit te komen (20,3 °C). Kortom: een warme voorjaarsdag. De eerste warme dag van 2018 werd door Meteo Alblasserdam genoteerd op 7 april (21,9 °C). Vorig jaar werd de warme grens van 20 graden al op 30 maart gehaald met een maximum van 22,4 °C. Verder verliep de dinsdag vrij zonnig en droog al dreven er vanuit het westen ook (sluier)wolken het land binnen.

Woensdag, maar ook de aankomende dagen blijft de hogedruksituatie voor aanhoudend rustig & droog weer zorgen met daarbij ook nog eens volop zonneschijn. Vandaag wordt het al duidelijk warmer dan dinsdag. De middagtemperatuur varieert tussen de 20 °C in het noordwesten tot rond 26 °C in het zuidoosten van het land. Morgen & vrijdag zullen met name landinwaarts op uitgebreide schaal zomerse waarden worden gehaald en kan het kwik in combinatie met veel zon plaatselijk zelfs oplopen tot 28 graden! Wel zal de temperatuur met name aan zee en langs de kust aanzienlijk achter blijven. Zeker in combinatie met wind van zee kan het er sterker afkoelen. Zo krijgen we al vroeg in het voorjaar te maken met zomerse omstandigheden.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0