Dinsdag 06 juni: Onstuimige dag

No recent image

Dinsdag 06 juni: Onstuimige dag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 06:37, juni 6 2017.

Er staat vandaag niet alleen een koele en wisselvallige, maar vooral ook onstuimige zomerdag op ons te wachten. Het weerbeeld zal herfstachtig zijn en er moet rekening gehouden worden met (zware) windstoten. Het weer in ons land staat vandaag onder invloed van een actieve depressie boven het Verenigd Koninkrijk.

De wind trekt gedurende de dag steeds verder aan en ruimt daarbij naar een zuidelijke tot zuidwestelijke richting. Boven land zal de wind op veel plaatsen toenemen naar krachtig, 6 Bft. Aan zee en langs de kust wordt de wind stormachtig, 8 Bft. Verder moet er overal in ons land rekening gehouden worden met (zware) windstoten. Aan zee en langs de kust zullen de zwaarste windstoten optreden.

Dinsdag start met veel bewolking en daarbij valt (buiige) regen. Geleidelijk breekt vanuit het zuidwesten soms de zon door, maar er zullen ook enkele buien volgen. De buien kunnen fel uitpakken en gepaard gaan met onweer, hagel en (zware) windstoten. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het westen weer toe op een naderend occlusiefront behorend bij het lagedrukgebied. Daar zit veel bewolking op met regen en buien en trekt voornamelijk over de kustprovincies.

Het is koel met een maximumtemperatuur tussen de 16 en 18 °C.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0