Ook vanavond, komende nacht & woensdag veel wind [UPDATE]

No recent image

Ook vanavond, komende nacht & woensdag veel wind [UPDATE]
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 19:09, juni 6 2017.


Stormdepressie boven de Noordzee. © Meteo Alblasserdam

We zijn nog niet van de wind verlost. Ook dinsdagavond, komende nacht & woensdag houdt het onstuimige weer in ons land aan. Daarbij is het wisselvallig en aan de koele kant. Het onstuimige weer van dinsdag overdag werd veroorzaakt door een zomerstorm met depressiekern boven de Noordzee.

Het zwaartepunt trekt vanavond geleidelijk verder naar het noordwestelijk kustgebied en het Waddengebied. Dit betekent dat het voor de kust van Zeeland en Zuid-Holland net iets minder onstuimig zal worden. Met name in het noordwestelijk kustgebied en het Waddengebied zal de wind verder gaan toenemen. Er staat een stormachtige wind, 8 Bft en in het noordwestelijk kustgebied kan het nog enige tijd stormen, 9 Bft. Daarbij moet er rekening gehouden worden met zware windstoten tussen de 80 en 100 km/u. In het binnenland staat er een veelal matige of vrij krachtige wind, 4-5 Bft en komen (zeker ook tijdens buien) windstoten voor. Het is behoorlijk wisselvallig. Er is vrij veel bewolking en er trekken buien over ons land. De buien kunnen soms fel uitpakken met kans op onweer en windstoten.

Hieronder een fraaie satellietfoto van de NOAA 19 van dinsdagmiddag 06 juni 15.49 uur LT. Goed te zien is de lagedrukkern boven de Noordzee. De zone met bewolking hoort bij een occlusiefront. Ook de bewolking boven Nederland en daarbuiten behorend bij de buien is goed te herkennen.


Bron: Meteo Alblasserdam

Komende nacht is er tamelijk veel bewolking en de meeste buien vallen voornamelijk in de kustprovincies. We blijven te maken houden met veel wind. In het binnenland staat er een (vrij) krachtige zuidwestenwind. Aan zee en langs de kust is de wind stormachtig, 8 Bft. Overal in het land moet er rekening gehouden worden met (zware) windstoten. Het koelt af naar 10-14 °C.

Woensdag verloopt opnieuw koel, wisselvallig & winderig. De dag start met veel bewolking en vanuit het westen zullen buien over het land trekken. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droger en breekt de zon door. De temperatuur loopt op naar 16 tot 19 °C. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is (vrij) krachtig boven land. Aan zee is de wind stormachtig. In het hele land moet er rekening gehouden worden met (zware) windstoten.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0