Donderdag weer warm, maar broeierig

No recent image

Donderdag weer warm, maar broeierig
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 08:51, juni 8 2017.

Na twee wisselvallige, koele & vooral onstuimige dagen kunnen we vandaag weer een warme zomerdag verwachten. Wel zal het buiten broeierig aanvoelen door de combinatie van warmte en een tamelijk hoge vochtigheidsgraad.

Er passeert donderdag een warmtefront waarna we vervolgens terecht komen in het gebied tussen een warmte- en koufront in. Deze zone wordt de ”warme sector” genoemd. Hierin zal met een zuidwestelijke stroming warme, maar ook vochtige lucht aangevoerd worden. Deze overgang gaat gepaard met enige tijd wisselvallig weer. De ochtend start op veel plaatsen in ons land bewolkt en daarbij regent het af en toe. In de loop van de dag neemt de kans op regen af en de meeste bewolking trekt weg. De zon breekt vaker door en het wordt op de meeste plaatsen weer droog. Het kwik loopt sneller op. Vanmiddag wordt het met maxima tussen de 19 en 25 °C op veel plaatsen warm. In het zuiden kan het plaatselijk zomers warm worden. Het waait stevig uit het zuidwesten tot zuiden. Boven land staat er een matige of vrij krachtige wind en aan zee zal de wind krachtig zijn.

Vanavond komen bewolking en opklaringen voor. Later neemt de bewolking toe en pas in de late avond neemt vanuit het westen/zuidwesten de kans op een stevige onweersbui toe. Met name in de westelijke provincies. Komende nacht is er veel bewolking en trekken stevige onweersbuien over ons land met kans op hagel en windstoten. De buien kunnen zorgen voor een hoge regenintensiteit waardoor lokaal veel regen kan vallen in korte tijd. Pas later in de nacht arriveert vanuit het westen het koufront die vrijdag geleidelijk verder oostwaarts wegtrekt. Het koelt af naar 14-17 °C.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0