Dinsdag en woensdag zeer zacht: lokaal 20 graden

Dinsdag en woensdag zeer zacht: lokaal 20 graden

METEO ALBLASSERDAM – Zeer zachte lucht is onderweg naar ons land. Het is half oktober en daarmee zitten we halverwege het meteorologische herfstseizoen. In deze tijd van het jaar wordt het gemiddeld geleidelijk kouder, maar dinsdag en woensdag gaat de temperatuur juist flink in de lift. Zo gaan we van de eerste lokale vorstdag van dit najaar naar een mogelijke lokale 20 graden in slechts een paar dagen tijd!

Afgelopen weekend bevonden we ons nog in de koelere lucht met middagtemperaturen veelal tussen de 13 en 15 graden. Maandag konden we al merken dat de aangevoerde lucht iets zachter was. De maximumtemperatuur liep vanmiddag uiteen van 14 graden in het noorden van het land tot 16 of 17 graden in het zuiden. Dinsdag en woensdag is het zeer zacht voor half oktober. Later op de dinsdagmiddag stijgt de temperatuur in opklaringen naar 17 tot maximaal 21 graden in Zeeland. In de nacht naar woensdag kunnen we hoge minimumtemperaturen verwachten met waarden meest tussen de 15 en 17 graden. Ook woensdag overdag wordt het nog 17 tot 20 graden. Vanaf donderdag gaat de temperatuur flink omlaag.

Verder zien we deze week geregeld een wisselvallig weerbeeld met van tijd tot tijd regen of buien en soms staat er een behoorlijk stevige wind.

[bericht geplaatst op maandag 18 oktober 2021 om 22.24 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0