Dinsdag was er nog tweedeling

No recent image

Dinsdag was er nog tweedeling
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:51, augustus 16 2016.


Bron: Meteo Alblasserdam

Dinsdag hadden we in eigen land nog te maken met een tweedeling in het weerbeeld tussen het noorden en zuiden. Het weer werd beïnvloed door een hogedruksituatie en zorgde voor winden uit richtingen tussen noord en oost.

In het zuidelijke deel verliep de dag fraai en warm en waren er flinke perioden met zon. In het noorden had de zon het een stuk lastiger en bleef ook het kwik achter. Hardnekkige velden met lage wolken bepaalden er vandaag het weerbeeld. Op bovenstaande satellietfoto zijn de wolkenvelden in het noorden van vandaag goed terug te herkennen. Verder bleef het dinsdag droog. Morgen zijn de wolkenvelden ook in het noorden verdwenen en schijnt ook daar de zon volop met maxima die er in de middag ruim boven de 20 graden uit zullen komen.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam was het opnieuw een warme zomerdag. Aan het einde van de middag steeg de temperatuur naar een maximum van 22,7 graden. De minimumtemperatuur werd in de vroege ochtend bereikt. Namelijk 10,2°. De wind waaide uit richtingen tussen noord en oost en was overdag veelal matig. De hoogst gemeten windsnelheid was 29 km/u en werd aan het begin van de middag bereikt.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0