Einde aan wisselvallige periode in zicht

No recent image

Einde aan wisselvallige periode in zicht
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 16:35, augustus 3 2016.

De zomer keert weer voor een aantal dagen terug in ons land, maar voor het zover is moeten we nog wel enige wisselvalligheid doorstaan. Vanaf het weekend krijgt de zon meer ruimte en wordt het warmer. Ook blijft het dan meest droog.

Na een wisselvallig einde van de maand juli, was ook de start van augustus niet echt zomers te noemen. De temperaturen waren wel prima. Vaak werd de grens van de 20 graden bereikt. Buien, maar gisteren en vandaag ook bewolking, regen en wind bepalen het weerbeeld. Woensdag bepaalde een lagedrukgebied met kern nabij Schotland het weer in Nederland. Het gaat om een geleidelijk opvullend systeem waarbij het laag zich verder oost/noordoostwaarts verplaatst. Vandaag werd met een zuidwestelijke stroming warme en vochtige lucht aangevoerd en trok in de loop van de dag een koufront geleidelijk vanuit het noordwesten over ons land in zuidoostelijke richting.

Het bleef overdag op veel plaatsen grijs en geregeld viel er (buiige) regen. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam kwam de minimumtemperatuur afgelopen nacht niet lager uit dan 18,5 graden. Vanmiddag was het warm met een maximum van 21,6° bij een vochtigheidsgraad die niet onder de 85% uit kwam. Er viel 2,0 mm neerslag. Er stond een stevige wind. De wind waaide uit een zuidwestelijke richting en was matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft. De hoogst gemeten windsnelheid was 50 km/u.

Donderdag zijn we de meeste wisselvalligheid kwijt al blijft het nog niet overal droog. De zon komt er weer aan te pas, maar hier en daar valt er soms ook een bui of buitje. Het wordt in de middag 19 tot 22 graden. Vrijdag wordt het iets warmer. We zien dan wolken en zon, maar ook dan vallen enkele verspreide regenbuien.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0