Woensdag 20 juli: warmste dag van 2016 tot nu toe

No recent image

Woensdag 20 juli: warmste dag van 2016 tot nu toe
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 16:41, juli 20 2016.

Vandaag had ons land te maken met hitte en met de temperaturen die we woensdag hebben bereikt kunnen we spreken van de warmste dag van 2016 tot nu toe. Op veel plaatsen liep het kwik op naar tropische waarden. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam was het voor de tweede keer dit jaar tropisch. Na de 30,6 graden van dinsdag was het vandaag nog warmer. De temperatuur liep gedurende de dag snel op en vanmiddag werd een maximum gemeten van maar liefst 33,8°. Door toename van de bewolking en de windruiming naar zee (west tot zuidwest) daalde het kwik aan het einde van middag al tot ruim onder de 30 graden.

Ook kunnen we spreken van een eerste officiële tropische dag in 2016. Hiervoor moet het kwik op het meetstation in de Bilt de grens van de 30 graden halen. Gisteren gebeurde dit nog net niet, maar vandaag wel.

Het was woensdag opnieuw een mooie zomerdag. Het bleef tot diep in de middag overal droog en er was veel zonneschijn. In de loop van de middag nam de bewolking vanuit een zuidwestelijke richting geleidelijk toe en begon de wind al op meerdere plekken te draaien naar zee. Vooral vanavond moet er rekening gehouden worden met een toenemende kans op enkele verspreide stevige onweersbuien.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0