Donderdag eerste lokale ijsdag van dit najaar gemeten

Donderdag eerste lokale ijsdag van dit najaar gemeten

Donderdag was wederom een koude dag en op veel plaatsen kon weer een vorstdag worden genoteerd. Sterker nog: in het oosten van Nederland is zelfs de eerste lokale ijsdag van dit najaar gemeten. Er mag van een ijsdag worden gesproken, wanneer de maximumtemperatuur de gehele dag niet boven het vriespunt uitkomt.

In de provincie Gelderland bleef het kwik op het KNMI meetstation in Hupsel de gehele dag onder het vriespunt. Daar is vandaag een maximumtemperatuur gemeten van -0,2 graden. Het was de enigste plaats in Nederland waar donderdag op een officieel KNMI meetstation een ijsdag is gemeten. Elders in het land kwam de maximumtemperatuur overal boven het vriespunt uit. Zo is er op het hoofdstation in De Bilt een maximumtemperatuur gemeten van 2,9 graden. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam is vanmiddag een maximumtemperatuur bereikt van 3,7 graden.

De komende dagen wordt de koude lucht geleidelijk uit ons land verdreven. De vorst verdwijnt tijdens de nachten en ook overdag wordt het zachter. Het weerbeeld is vaak grijs en het wordt wisselvallig. Voor de zon is er helaas nauwelijks ruimte weggelegd.

[bericht geplaatst op donderdag 10 december 2020 om 23.29 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0