Astronomische winter maandag herfstachtig van start

Astronomische winter maandag herfstachtig van start

De winter is meteorologisch gezien op 1 december jl. al begonnen, maar maandag start de astronomische winter om 11.02 uur lokale tijd. Het winterseizoen mag dan officieel wel beginnen, maar wat betreft het weer en de temperatuur is het morgen alles behalve winter. Sterker nog: het weerbeeld zal een herfstachtig karakter vertonen met bewolking, regen en wind.

Maandag wordt het weerbeeld in onze omgeving bepaald door een lagedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk en een bijbehorende storing doet in de loop van de dag ons land aan. Er volgt een grotendeels grijze en verder wisselvallige en natte dag. Het blijft wel zacht voor de tijd van het jaar en de wind trekt bovendien aan. De ochtend start nog wel vrijwel overal droog en met name het noordoosten van het land maakt eerst nog kans op wat zon. Vanuit het zuidwesten raakt het in de loop van de dag bewolkt en het gaat langduriger regenen. De temperatuur stijgt overdag naar 9 tot 11 graden. De wind waait uit een zuidelijke richting en wordt boven land matig of vrij krachtig. Aan zee neemt de wind toe naar krachtig of hard.

Ook dinsdag en woensdag verlopen wisselvallig, nat en zacht. Vanaf donderdag wordt het zowel overdag als tijdens de nachten kouder.

[bericht geplaatst op zondag 20 december 2020 om 22.58 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0