Dinsdag warmste 22 december ooit gemeten

Dinsdag warmste 22 december ooit gemeten

Vandaag was het zeer zacht voor de tijd van het jaar met in het hele land maximumtemperaturen in de dubbele cijfers. Wederom kon een datum-warmterecord worden bijgeschreven. Het is dinsdag de warmste 22 december ooit gemeten in Nederland.

Dinsdag zijn in ons land maximumtemperaturen gemeten tussen de 11 en 14 graden en dat is hoog voor decemberbegrippen. De hoogste temperaturen zijn gemeten in Limburg. Op het meetstation van het KNMI in Arcen is de hoogste maximumtemperatuur van vandaag gemeten: 14,7 graden. Daarmee was de warmste 22 december ooit gemeten in Nederland een feit en het vorige record van 22 december 2015 in Woensdrecht (14,6 graden) gebroken. Op het hoofdstation van het KNMI in De Bilt kwam het vandaag niet tot een warmterecord en dus is een officieel datum-warmterecord uitgebleven. De warmste 22 december ooit gemeten in De Bilt blijft staan op 22 december 2015 (14,4 graden). Dinsdag kwam de maximumtemperatuur niet hoger dan 13,1 graden. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam is aan het begin van de afgelopen nacht een maximumtemperatuur gemeten van 13,2 graden.

Woensdag kunnen we nogmaals zacht weer verwachten met overdag temperaturen tussen de 8 graden in het noorden en 13 of 14 graden in het zuiden van het land. Vanaf donderdag wordt het zowel overdag als tijdens de nachten kouder. Tijdens de kerstdagen ligt de middagtemperatuur gemiddeld rond 5 graden. Droog blijft het niet, maar het is wel minder wisselvallig. Bovendien zien we eerste kerstdag de zon vaker.

[bericht geplaatst op dinsdag 22 december 2020 om 23.38 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0