Opnieuw geen witte kerst, maar wel kouder

Opnieuw geen witte kerst, maar wel kouder

De feestdagen staan voor de deur, maar wat voor weerbeeld en temperaturen kunnen we tijdens de komende dagen verwachten? Eén ding is zeker. Ook dit jaar kunnen we weer een groene kerst verwachten, maar het wordt wel kouder. Voor de liefhebbers van de winter en sneeuw helaas dus geen witte kerstdagen en dat is toch wel een aardig tijdje geleden. Hieronder leest u de weersvoorspelling van Meteo Alblasserdam voor zowel eerste als tweede Kerstdag.

Weersvoorspelling eerste & tweede kerstdag

Eerste kerstdag wordt het iets kouder en de wind laat het nog kouder aanvoelen. Verder kunnen we een wisselend weerbeeld verwachten. Droog blijft het niet, maar de zon krijgen we wel vaker te zien. Overdag is er een afwisseling van wolken en zon, maar er trekken ook enkele buien of buitjes van noord naar zuid over ons land. De middagtemperatuur ligt tussen de 5 en 7 graden bij een boven land zwakke of matige en aan zee vrij krachtige tot krachtige noord tot noordwestenwind.

Tweede kerstdag verloopt waterkoud. De wind trekt gedurende de dag geleidelijk aan en laat het kouder aanvoelen. Verder staat ons een grotendeels sombere dag te wachten en het blijft niet overal droog. Er is veel bewolking en vooral in de kustgebieden valt er soms wat (lichte) regen of een buitje. In het binnenland blijft het meest droog en is er aanvankelijk mogelijk nog wat zon. De temperatuur stijgt naar 4 tot 7 graden. Er staat boven land een matige of vrij krachtige en aan zee krachtige of harde zuidwestenwind.

Meteo Alblasserdam wenst u fijne feestdagen toe!

[bericht geplaatst op donderdag 24 december 2020 om 16.30 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0