Een paar dagen nazomerweer

No recent image

Een paar dagen nazomerweer
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:23, september 8 2015.


Foto: © Meteo Alblasserdam. Opname van NOAA 18

De komende paar dagen herstelt het weer zich goed en kunnen we zelfs spreken van fraai nazomerweer. De eerste week van deze septembermaand verliep wisselvallig en koel en de 20 graden grens werd niet bereikt. Bewolking en zon, maar ook regen en buien bepaalden vaak het weerbeeld en daarbij waaide het geregeld stevig.

Ook vandaag hadden we nog last van de vele wolkenvelden die met een noordelijke stroming over ons land trokken. Hier en daar kwam het nog tot een klein beetje regen, maar veel stelden de hoeveelheden niet meer voor. De droge perioden hadden veruit de overhand en soms kwam ook de zon er aan te pas. Op de bijgevoegde satellietfoto van Meteo Alblasserdam zijn de wolkenvelden van vandaag goed terug te herkennen. Het is een opname van de NOAA 18 van dinsdagavond 18:05 uur lokale tijd.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam kwam de temperatuur door de vele wolkenvelden niet hoger uit dan 17,7 graden bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

De vele wolken van vandaag en de afgelopen dagen raken we kwijt en zal de zon de komende paar dagen het weerbeeld in ons land gaan bepalen. Dit betekent vanaf woensdag fraai en droog nazomerweer met zon en het wordt warmer. Tijdens de middaguren zal het (vrij) warm worden.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0