Woensdag was fraaie nazomerdag

No recent image

Woensdag was fraaie nazomerdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:26, september 9 2015.


Foto: archief Meteo Alblasserdam

Vandaag konden we in ons land eindelijk genieten van fraai en droog nazomerweer. Na een periode met wisselvallig en koel weer deed woensdag de zon uitstekende zaken en ook de temperatuur viel tijdens de middaguren hoger uit. Het weer werd gunstig beïnvloed door een hogedrukgebied die gezien de positie de wind uit het oosten tot noordoosten deed komen.

De start van de ochtend was wel behoorlijk fris en er was mist. Daarna waren er flinke zonnige perioden die afgewisseld werden met stapelwolken die in de loop van de dag op steeds meer plaatsen ontstonden. Uiteindelijk zag het weerbeeld er uit zoals op de foto ook te zien is. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam werd in de nanacht de minimumtemperatuur bereikt: 8,1 graden. Vanmiddag was het vrij warm met een maximum van 19,9°. Daarmee kwamen we 0,1 graad tekort om te kunnen spreken van een warme dag. De oost tot noordoostenwind nam toe naar matig.

In de avond nam de wind weer geleidelijk af naar zwak en koelde het opnieuw flink af. Ook donderdag en vrijdag prima nazomerweer en tijdens de middag (vrij) warm. In het weekend wordt het wisselvalliger.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0