Eerste lokale zomerse dag van 2020 een feit in Alblasserdam

Eerste lokale zomerse dag van 2020 een feit in Alblasserdam

De eerste lokale zomerse dag van 2020 is een feit in Alblasserdam. Er mag van een zomerse dag worden gesproken, wanneer de maximumtemperatuur (1,5 m hoogte) stijgt naar tenminste 25,0 graden. Op de meetlocatie van Meteo Alblasserdam steeg de temperatuur aan het einde van de zaterdagmiddag naar een maximum van 25,3 graden. De laatste zomerse dag tot vandaag op onze meetlocatie staat genoteerd op 22 september 2019 met een maximumtemperatuur van 27,4 graden.

Eerder deze lente was op sommige andere waarneemstations in Nederland al sprake van de eerste lokale zomerse dag van dit jaar. In De Bilt was zaterdag geen sprake van zomerse warmte. Het kwik kwam niet hoger dan een maximum van 24,7 graden. Daarmee is het dus nog wachten op de eerste officieel zomerse dag van 2020. Op 22 september 2019 werd in De Bilt de zomerse grens van 25 graden voor het laatst bereikt: 26,5 graden.

Vandaag was een rustige, droge en prachtige voorjaarsdag. Van bewolking was nauwelijks sprake en op veel plaatsen heeft de zon volop geschenen. De temperatuur liep gedurende de dag snel op. Het was een warme dag met in het zuiden van het land op meerdere meetstations zomerse waarden van 25 tot 26 graden. Bovendien hadden we een lage luchtvochtigheid en er stond verder een zwakke tot matige wind uit het oosten tot noordoosten. Helaas komt er snel een einde aan het mooie en warme weer. Zondag volgt namelijk een overgangsdag naar een koel weertype. De wind trekt in de loop van de dag flink aan en het blijft ook niet overal droog. Bekijk voor een uitgebreider weerbericht voor zondag en de dagen daarna onze website: https://www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op zaterdag 09 mei 2020 om 23.18 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0