Eerste officieel warme dag van 2019 een feit

No recent image

[bericht geplaatst op zondag 07 april 2019 om 18.31 uur lokale tijd]

De eerste officieel warme dag van 2019 is een feit. Er mag van een warme dag worden gesproken als de maximumtemperatuur op een hoogte van 1,5 m boven de grond stijgt naar tenminste 20 graden. Zondag was niet alleen sprake van een regionaal warme dag. Ook in de Bilt werd de grens van 20 graden bereikt. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam steeg de temperatuur vanmiddag naar een maximum van 20,3 graden.

De laatste warme dag in Alblasserdam tot vandaag was op 17 oktober 2018. Die dag werd een maximumtemperatuur gehaald van 20,3 graden. Vorig jaar kon de eerste warme dag ook worden genoteerd op 7 april: 21,9 graden.

Vandaag was niet alleen een warme, maar ook een rustige en mooie lentedag. Met een stroming uit het oosten werd warme lucht naar ons land aangevoerd en in combinatie met veel zonneschijn liep het kwik gedurende de dag snel op. In de loop van de dag ontstonden stapelwolken, maar het is op de meeste plaatsen droog gebleven. Er stond een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen noord en oost.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0