Periode met zonnig en warm lenteweer breekt vanaf vandaag aan

No recent image

[bericht geplaatst op donderdag 18 april 2019 om 09.14 uur lokale tijd]

Vanaf vandaag breekt er in Nederland een periode aan, waarin we volop kunnen gaan genieten van zonnig en warm lenteweer. Het fraaie weer hebben we te danken aan een groot en sterk hogedrukgebied boven Scandinavië. Hoe lang deze periode met zon en warmte weet aan te houden is nog niet duidelijk, maar wel zeer waarschijnlijk tot na de Paasdagen.

Donderdag wordt een schitterende voorjaarsdag. Overdag is er veel zon en de temperatuur loopt gedurende de dag snel op. Wel is er voornamelijk in het noordelijke deel van het land af en toe nog (sluier)bewolking aanwezig. Op veel plaatsen zal de warme grens van 20 graden bereikt worden. Het blijft overal droog en het kwik stijgt vanmiddag naar 17 tot 22 °C met de hoogste waarden in het zuiden, zuidoosten, oosten en midden. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige oostenwind.

Ook de komende dagen en tijdens de Paasdagen staan stralende lentedagen op het programma. We kunnen genieten van de zon en het droge en warme weer. Op veel plaatsen ligt de middagtemperatuur tussen de 20 en 25 graden.

Meteo Alblasserdam wenst u fijne Paasdagen toe!

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0