Stralende, warme en droge Paasdagen

No recent image

[bericht geplaatst op zondag 21 april 2019 om 08.41 uur lokale tijd]

Het stralende en warme weer van de afgelopen dagen krijgt tijdens de Paasdagen een uitstekend vervolg. Dankzij de invloed van een hogedruksituatie kunnen we zowel tijdens eerste als tweede Paasdag gaan genieten van de zon en het warme en droge weer.

Zondag kunnen we wederom rustig en zonnig weer verwachten, maar vanmiddag wordt het in vergelijking met gisteren wel net iets minder warm. Vanochtend gaat fris van start, maar overdag warmt het in combinatie met veel zon weer snel op. De aangevoerde lucht blijft overigens warm en droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 19 en 25 °C met de hoogste waarden in het zuiden en zuidoosten van het land. Het blijft overal droog en er waait een zwakke of matige wind uit richtingen tussen oost en noord.

Tweede Paasdag krijgt het fraaie en warme lenteweer een vervolg. We kunnen wederom een schitterende voorjaarsdag verwachten. De temperatuur blijft hoog voor eind april. De oostenwind blijft warme en droge lucht aanvoeren, maar is wel iets sterker. In de vroege ochtend is het eerst nog fris, maar daarna loopt de temperatuur in combinatie met veel zon razendsnel op. Het wordt in de middag iets warmer dan zondag met waarden tussen de 21 en 26 °C. De hoogste waarden met name in het zuidelijke en oostelijke deel van het land. Daar zal de zomerse grens van 25 graden op meerdere plaatsen gehaald worden. Het is vrij zonnig met hier en daar soms enkele hoge sluierwolken. Het blijft overal droog en er waait een matige of vrij krachtige wind uit het oosten.

Vanaf halverwege de week volgt meer bewolking en de kans op buien neemt toe. bovendien wordt het dan minder warm.

Meteo Alblasserdam wenst u fijne Paasdagen toe!

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0