Woensdag nog warm. Ander weer in aantocht

No recent image

[bericht geplaatst op woensdag 24 april 2019 om 09.03 uur lokale tijd]

Helaas komt er snel een einde aan een periode met schitterend, warm en droog lenteweer. Ook vandaag kunnen we nogmaals warm weer verwachten, maar aan het einde van de dag slaat het weer geleidelijk om.

Woensdag blijft ons land zich bevinden in de warme lucht. De temperatuur loopt gedurende de dag zeker in combinatie met zonneschijn snel op en het wordt vanmiddag met 20 en 26 °C weer warmer dan dinsdag. De hoogste waarden worden in de oostelijke helft van het land gehaald en op meerdere plaatsen zal de zomerse grens van 25 graden dus nog bereikt worden. Verder is er zowel zonneschijn  als bewolking en op veel plaatsen is het droog. Later vanmiddag neemt de bewolking vanuit het zuiden verder toe. Richting het einde van de middag en tijdens de avond wordt de kans op buien groter. Sommige buien kunnen pittig uitpakken en gepaard gaan met onweer en windstoten. De wind is variabel en meest matig of vrij krachtig van kracht.

Vanaf donderdag wordt het minder warm en in de laatste week van voorjaarsmaand april zal het weerbeeld regelmatig wisselvallig zijn. Ook Koningsdag lijkt jammer genoeg wisselvallig te worden en het zal dan een stuk frisser zijn.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0