Eerste warme dag 2020 zeer waarschijnlijk komende zondag

No recent image

Eerste warme dag 2020 zeer waarschijnlijk komende zondag
bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op donderdag 02 april 2020 om 16.15 uur lokale tijd]

Het is nu nog fris, maar daar komt snel verandering in. Komend weekend gaat de temperatuur in de lift en zondag kunnen we de voorjaarskleding tevoorschijn halen. Dan is het zeer waarschijnlijk dat we de eerste warme dag van dit lenteseizoen en ook van 2020 kunnen noteren. Van een warme dag mag worden gesproken, wanneer de maximumtemperatuur (1,5 m hoogte) stijgt naar tenminste 20,0 graden.

Vandaag moeten we het doen met maxima tussen de 9 en 12 graden en ook vrijdag is het fris met een middagtemperatuur tussen de 7 en 11 graden. Komend weekend komt ons land onder invloed te staan van een hogedrukgebied boven onze omgeving. Het hoog zorgt voor rustig en droog weer met op beide dagen veel zonneschijn. Dat de temperatuur in de lift gaat kunnen we zaterdag al merken. Dan wordt het in de middag 11 tot 15 graden. Zondag stroomt met een zuidelijke aanvoer warme lucht naar onze omgeving. In combinatie met zonnig weer zal het kwik gedurende de dag snel stijgen. In het zuiden van het land kan het zomaar 20 tot 22 graden worden. Kortom: regionaal warm voorjaarsweer en mogelijk zelfs landelijk de eerste warme lentedag.

Voor volgende week is het nog niet helemaal zeker, maar ook dan kan het zomaar tot een paar mooie en warme lentedagen komen.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

 

0