Eerste warme dag in mei een feit

No recent image

Eerste warme dag in mei een feit
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 18:19, mei 11 2017.


Bron: Meteo Alblasserdam

Vandaag werd voor het eerst deze maand de grens van 20 °C bereikt. Daarmee is de eerste warme dag van mei een feit. Sterker nog: het was donderdag meteen ook de warmste dag van 2017 tot nu toe!

De temperatuur liep naarmate de dag vorderde flink op en vanmiddag werd op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam een maximumtemperatuur gemeten van 23,7 °C (1,5 meter hoogte). De ochtend startte nog wel behoorlijk fris en daarmee was het verschil tussen de gemeten minimum- en maximumtemperatuur van vandaag groot te noemen. Aan het einde van de afgelopen nacht daalde het kwik namelijk naar een minimum van 3,4 °C.

Het was donderdag een fraaie lentedag. Er was veel zon en het bleef overdag op de meeste plaatsen droog. Vooral in de loop van de middag nam de bewolking vanuit het zuiden geleidelijk toe. Later in de middag ontstonden boven België regen- en onweersbuien die uiteindelijk langzaam Nederland binnentrokken. Zie onderstaand radarbeeld (bron: Buienradar) en satellietbeeld (bron: Meteo Alblasserdam).


Bron: Buienradar. Radarbeeld: 11-05-17 [17:25 uur LT]


Bron: Meteo Alblasserdam. Satellietbeeld: NOAA 19 van 11-05-17 [15:45 uur LT]

De wind waaide overdag uit een meest oostelijke richting en nam toe naar matig. De hoogst gemeten windsnelheid was 29 km/u.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0