Zomerse waarden in aantocht

No recent image

Zomerse waarden in aantocht
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 13:45, mei 15 2017.

We hebben er deze lente even op moeten wachten, maar de eerste zomerse dag van dit jaar is nu toch echt in aantocht. We spreken van een zomerse dag als de maximumtemperatuur op een hoogte van 1,5 boven de grond weet op te lopen tot 25,0 °C of meer. Morgen zal dit voor sommige plaatsen in ons land voor het eerst dit jaar het geval zijn.

In de lente van afgelopen jaar noteerde Meteo Alblasserdam de eerste zomerse dag iets eerder dan in 2017. Toen werd de grens van 25 °C bereikt op 7 mei. Op die dag werd een maximumtemperatuur gemeten van 26,6 °C.

Dinsdag verloopt warm en op sommige plaatsen zomers. Het kwik stijgt in de middag naar 18-26 °C. Verder zijn er vrij veel wolkenvelden, maar in de loop van de dag breekt de zon vanuit het zuidwesten vaker door. Vooral in het zuiden van het land. In het noordelijke deel blijft overdag tamelijk veel bewolking aanwezig en soms kan er een beetje regen vallen. De wind waait uit richtingen tussen zuid en west en is zwak of matig van kracht, maar bij zee mogelijk vrij krachtig.

Woensdag wordt met een zuidelijke stroming nog warmere lucht naar ons land aangevoerd en het wordt de warmste dag van deze week. Dan zullen op veel plaatsen zomerse waarden worden gehaald. In het binnenland stijgt het kwik in de middag zelfs naar 28 °C.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0