Dinsdag 16 mei: eerste zomerse dag van 2017

No recent image

Dinsdag 16 mei: eerste zomerse dag van 2017
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:54, mei 16 2017.

De eerste zomerse dag van 2017 is een feit. Voor een zomerse dag moet de maximumtemperatuur op een hoogte van 1,5 meter boven de grond oplopen tot 25 °C of meer. Vandaag was dit het geval op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam. In de lente van afgelopen jaar noteerde Meteo Alblasserdam de eerste zomerse dag iets eerder dan in 2017.

De temperatuur liep gedurende de dag snel op en aan het begin van de middag werd de grens van 25 °C al gehaald. Uiteindelijk liep het kwik in Alblasserdam in de tweede helft van de middag op naar een maximum van 26,7 °C. In combinatie met een vrij hoge vochtigheidsgraad voelde het benauwd aan buiten. De minimumtemperatuur werd in de vroege ochtend bereikt: 16,4 °C.

Verder hadden we te maken met wolkenvelden, maar in de loop van de dag wist de zon vanuit het zuidwesten vaker door te breken. Het is op de meeste plaatsen droog gebleven. De wind waaide uit richtingen tussen zuid en west en nam toe naar matig, 4 Bft. De hoogst gemeten windsnelheid was 39 km/u.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0