Woensdag was warmste dag van deze week

No recent image

Woensdag was warmste dag van deze week
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 18:54, mei 17 2017.

Het was woensdag de warmste dag van deze week en het was een stuk warmer dan gisteren. Met een zuidelijke stroming werd erg warme lucht naar ons land aangevoerd en in combinatie met veel zon liep het kwik gedurende de dag snel op. Op veel plaatsen was het vandaag zomers warm, lokaal tropisch. De temperatuur viel enkele graden hoger uit dan van tevoren werd verwacht.

Op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam werd de te verwachte 26-27 °C vanmiddag ruim overschreden. De temperatuur steeg op een hoogte van 1,5 meter boven de grond uiteindelijk naar een maximum van 29,3 °C. Daarmee is de tweede zomerse dag van dit jaar een feit. De tropische grens van 30 °C kwam in Alblasserdam ineens dichtbij, maar werd niet gehaald. Voor de eerste tropische dag van dit jaar moeten we dus nog even geduld hebben.

Het is overdag vrijwel overal droog gebleven. Vooral in het eerste deel van de ochtend kwamen meer wolkenvelden voor. In de loop van de dag wist de zon vanuit het zuiden steeds meer terrein te winnen en dat zorgde voor een vrij zonnige middag. De wind draaide naar een zuidelijke tot zuidoostelijke richting en nam toe naar matig. De hoogst gemeten windsnelheid was 37 km/u.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0