Warmte wordt uit ons land verdreven

No recent image

Warmte wordt uit ons land verdreven
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:37, mei 17 2017.

Het warme weer van dinsdag en het nog warmere weer van vandaag weet helaas niet lang stand te houden. De warmte wordt geleidelijk uit ons land verdreven en morgen ligt de maximumtemperatuur aanzienlijk lager dan vandaag. Dat kan best ruim 10 °C lager zijn!

Komende nacht raakt het vanuit het westen op een naderende storing (koufront) op steeds meer plaatsen bewolkt en er gaat regen volgen die daarbij een buiig karakter kan vertonen. Eerst is het nog wel zo goed als overal droog. Gedurende de nacht breidt de zone met neerslag zich langzaam uit in oostelijke richting. De minimumtemperatuur is hoog te noemen. Het kwik daalt langzaam en pas later vannacht en donderdagochtend liggen de minima tussen de 13 en 17 °C. Er staat een zwakke of matige wind uit uiteenlopende richtingen.

Donderdag is het verschil in weerbeeld en temperatuur groot te noemen in vergelijking met vandaag. De storing verplaatst zich verder in oostelijke richting. Dit gaat gepaard met veel bewolking en wat regen. De meeste neerslag valt met name in de oostelijke helft van ons land. In de loop van de dag neemt de kans op regen af. In het westen breekt later soms de zon door. Het wordt 15-19 °C bij een zwakke of matige en veranderlijke wind.

Ook vrijdag is er vrij veel bewolking en kans op wat regen. Vanaf het weekend kunnen we weer perioden met zon verwachten en wordt het warmer, maar ook een enkele bui is mogelijk.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0