Eerste warme dagen van dit jaar komen eraan!

Eerste warme dagen van dit jaar komen eraan!

Het is officieel lente en afgelopen nacht is de zomertijd in gegaan. We kunnen ons opmaken voor een paar mooie voorjaarsdagen en de temperatuur maakt na dit weekend een flinke sprong omhoog. De eerste warme dagen van dit jaar komen eraan!

De eerste officiële lentedag diende zich dit jaar vroeg aan. Op 20 februari werd het op het hoofdstation in De Bilt tenminste 15,0 graden. Om van een warme dag te mogen spreken moet de temperatuur stijgen naar tenminste 20,0 graden op de thermometer. Zeker komende dinsdag en woensdag gaat dat op veel plaatsen in ons land lukken. In 2020 werd de eerste officieel warme dag genoteerd op 6 april. In De Bilt is die dag een maximumtemperatuur gemeten van 23,0 graden. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam was dat op 5 april: 20,8 graden. Dit jaar dient de eerste officieel warme dag zich eerder aan. Nog voor het aanbreken van lentemaand april.

Vanaf maandag komt ons land steeds meer onder invloed te staan van een hogedrukgebied. De luchtdruk gaat omhoog en de wind neemt geleidelijk in kracht af. Het blijft een paar dagen droog en we kunnen volop genieten van de zon. Maandag loopt de temperatuur in de middag op naar 16 tot 20 graden. De hoogste temperaturen worden dan bereikt in het zuiden van het land waar het lokaal al 20 graden kan worden. Dinsdag en woensdag worden de warmste dagen van de komende week en de warme grens van 20 graden wordt op veel plaatsen gehaald. Het kwik stijgt in de middag naar 23 of 24 graden in het zuiden. Vanaf donderdag volgt een overgang naar een koeler weertype.

[bericht geplaatst op zondag 28 maart 2021 om 13.48 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0