Erg zachte maandag

No recent image

Erg zachte maandag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 21:59, oktober 26 2015.

Vandaag was het erg zacht voor de tijd van het jaar. Er werd zachtere lucht aangevoerd waardoor de temperatuur hoger uitkwam dan de afgelopen dagen. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam werd vanmiddag de 15 graden grens ruim overschreden. Rond kwart voor twee werd de hoogste temperatuur bereikt. Het kwik steeg uiteindelijk naar 15,9 graden. Het was vandaag overigens voor de twaalfde keer deze oktobermaand dat de grens van de 15 graden op de eigen meetlocatie werd gehaald.

Ook het weerbeeld was fraai. Het was een prima herfstdag. Het bleef droog en het was overdag vrij zonnig al kwam ook wat sluierbewolking voor. Verder was het een rustige dag. De wind waaide uit het oosten tot zuidoosten en nam toe naar matig.

Morgen valt de temperatuur nog hoger uit en wordt het zelfs zeer zacht. Tijdens de middaguren stijgt het kwik bij zonneschijn naar 15 of 16 graden in het noorden en in de zuidelijke provincie’s wordt het zelfs 19 graden. Het blijft opnieuw droog en het is rustig en vrij zonnig najaarsweer.

Na dinsdag vallen de maxima weer iets lager uit, maar het blijft erg zacht voor de tijd van het jaar en daar lijkt deze week voorlopig geen verandering in te komen.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0