Fraaie dinsdag. Mindere woensdag

No recent image

Fraaie dinsdag. Mindere woensdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 20:45, oktober 28 2015.


Foto: Wolkenvelden in Alblasserdam [27-10-15]

Na een op de meeste plaatsen fraaie dinsdag volgde er vandaag een mindere woensdag op het gebied van het weer. Dinsdag overdag bepaalde de zon op een flink aantal plaatsen in ons land het weerbeeld en was het vrij zonnig en rustig najaarsweer. Zo ook in de eigen regio de Alblasserwaard. De temperatuur liep flink op en in de middag was het zelfs zeer zacht te noemen. Alleen in het noorden had de zon het lastig en was het vaak grijs. Mede door hardnekkige lage bewolking.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam steeg het kwik in de middag uiteindelijk naar 17,8 graden bij veel zon en een zwakke tot matige oost tot zuidoostenwind. Het bleef droog. Wel volgden er in de loop van de dag vanuit een zuidelijk richting enkele wolkenvelden. Zie bijgevoegde foto.

Vandaag was een mindere dag. De zon had het moeilijk en ook de temperatuur viel lager uit al was het nog altijd zacht te noemen voor de tijd van het jaar. Er was nauwelijks ruimte voor opklaringen. De bewolking had namelijk veruit de overhand. Er was vrij veel tot veel bewolking en hier en daar viel er uit de bewolking soms ook een beetje regen. Grote hoeveelheden vielen er overigens niet. Op de eigen meetlocatie in Alblasserdam viel er 0,4 mm. Verder stond er een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuid. Door de vele bewolking bleef de temperatuur achter en kwam halverwege de middag niet hoger uit dan 14,2°.

De komende dagen houdt het rustige en zachte najaarsweer aan. Daarbij blijft het droog en zullen mist en bewolking, maar ook zon het weerbeeld bepalen.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0