Maand oktober eindigt vrij zonnig en zacht

No recent image

Maand oktober eindigt vrij zonnig en zacht
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 22:01, oktober 31 2015.


Foto: Vrij zonnige en zachte laatste dag oktober

Vandaag hebben we de maand oktober op het gebied van het weer fraai en zacht afgesloten. Het weer werd namelijk gunstig beïnvloed door een groot en sterk hogedrukgebied met het centrum boven Oost-Europa. Het zorgde op de laatste dag van deze maand voor rustig en droog najaarsweer. Het was vrij zonnig, maar er kwam ook wat sluierbewolking voor op grotere hoogte.

Zaterdag startte de dag behoorlijk fris. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam kwam de minimumtemperatuur in de vroege ochtend uit op 4,7 graden. Vanmiddag liep het kwik op naar maar liefst 15,2 graden. Het was namelijk al voor de zestiende keer deze maand dat de grens van 15 graden in Alblasserdam werd gehaald. De wind waaide uit het oosten tot zuidoosten en nam toe naar matig.

Oktober 2015 was ook een maand met relatief weinig regen. Sinds het begin van de eigen metingen (eind 2006) is dit de minst natte oktobermaand die we tot nu toe hebben geregistreerd in de afgelopen 9 jaar. Van de eerste 10 maanden van dit jaar staat deze maand oktober op een derde plaats van maanden met de minste neerslag. Alleen april en juni verliepen droger.

Het mooie herfstweer van vandaag leverde weer fraaie plaatjes op. Hieronder nog een foto van 31-10-15.


Foto: herfstfoto gemaakt in Alblasserdam (31-10-15). Bron: Meteo Alblasserdam

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0