November start met tweedeling in het weerbeeld

No recent image

November start met tweedeling in het weerbeeld
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 20:37, november 1 2015.


Bron: Meteo Alblasserdam

De maand november is vandaag op het gebied van het weer met grote verschillen in ons land van start gegaan. Er was namelijk een duidelijke tweedeling in het weerbeeld tussen het noorden en midden en zuiden van het land. In het noorden hadden ze de gehele dag last van hardnekkige lage bewolking en mist. In het midden en zuiden was het weer mooi en scheen de zon volop. Het verschil in weerbeeld had ook gevolgen voor de temperatuur. In de gebieden die in de zon lagen was het opnieuw zacht voor de tijd van het jaar, maar onder de lage bewolking en mist bleef het kwik achter en was het frisser.

Ook op het meetstation van Meteo Alblasserdam was het zondag zonnig en zacht. Na een nog wel koude start van de ochtend liep de temperatuur vanmiddag op naar 15,2 graden. Verder bleef het droog en was het weer rustig. De wind waaide uit richtingen tussen zuid en oost en was slechts zwak.

Het weer in ons land wordt momenteel nog steeds gunstig beïnvloed door een groot en sterk hogedrukgebied boven Oost-Europa. Het zorgt voor rustig weer en de luchtdruk is hoog. Vanochtend werd door ons een maximum gemeten van 1029,7 hPa. Ook morgen en dinsdag blijft het rustig en droog herfstweer met kans op mist en lage bewolking, maar is er ook zon. Daarna volgt er meer bewolking en neemt ook de kans op wat regen toe.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0