Fraai en droog einde van februari

No recent image

Fraai en droog einde van februari
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 00:30, maart 1 2016.

De maand februari eindigde fraai en droog. Afgelopen weekend was het weerbeeld in eigen land ook al prima te noemen en deed de zon goede zaken. Het bleef zaterdag en zondag nagenoeg overal droog en er waren flinke zonnige perioden. Helemaal zonnig was het niet te noemen. Er dreven namelijk ook enkele wolkenvelden over. Daarbij waaide het stevig uit richtingen tussen noord en oost. Door de wind voelde het namelijk een stuk kouder aan buiten. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam stond er met name overdag een matige en soms zelfs vrij krachtige wind met een middagtemperatuur rond een graad of 7. Tijdens de avond koelde het flink af tot om en nabij het vriespunt en ook tijdens de nacht en ochtend was het koud te noemen.

Mooi weer hadden we ook op de laatste dag van februari. Tijdens de maandag was het droog en vrij zonnig al kwam het opnieuw tot enkele wolkenvelden. De meeste trokken over de Noordzee en over het noorden en noordwesten van ons land. De wind waaide uit het noorden tot noordoosten en nam toe naar matig. Door de wind voelde het weer kouder aan. De ochtend startte met lichte vorst en in de middag liep het kwik op naar ruim 7 graden.

Nu de maand februari voorbij is, is er ook een einde gekomen aan de meteorologische winter. Deze periode duurde een dag langer dan normaal. Dit komt omdat dit jaar een schrikkeljaar is en februari daardoor geen 28 maar 29 dagen telt. De meteorologische winter begon op 1 december 2015 en duurde 3 kalendermaanden lang. Namelijk 91 dagen.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0