Ook vandaag opnieuw winterse buien

No recent image

Ook vandaag opnieuw winterse buien
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 15:49, februari 25 2016.


Foto: Winterse bui donderdagmiddag 25-02-2016

Ook tijdens de donderdag vielen er in eigen land winterse buien. De buien werden nog altijd met een overwegend noordwestelijke stroming vanaf de Noordzee aangevoerd en breidden zich gedurende de dag uit over het hele land. Sommige pakten fel uit en gingen naast regen regelmatig gepaard met winterse neerslag in de vorm van hagel en/of (natte) sneeuw. Tijdens een bui daalde de temperatuur sterk. Soms zelfs tot in de buurt van het vriespunt waardoor het glad kon zijn. Tussen de buien door tijdens droge momenten en zon steeg het kwik naar 5 tot 7 graden.

Het wisselende weerbeeld met (winterse) buien, maar tussendoor ook droge perioden en zonneschijn hadden we ook de afgelopen twee dagen. Daarvoor tijdens het afgelopen weekend en maandag was het namelijk bewolkt en bepaalden regen en wind het weerbeeld. Vanmiddag steeg de temperatuur op het meetstation van Meteo Alblasserdam tijdens droog weer en zon naar waarden tussen de 6 en 7 graden. Tijdens een winterse bui was het een stuk kouder. Afgelopen nacht heeft het nog licht gevroren. Namelijk -0,3°. Er stond een veelal matige wind uit west tot noordwest. Door de wind voelde het een stuk kouder aan. Soms zelfs als dik onder nul.

De buien waren op de satellietfoto goed waar te nemen. Onderstaande foto is een opname van de NOAA 19 van donderdag 25-02-2016 (14:42 uur LT).


Bron: Meteo Alblasserdam

Het weer van donderdag en de afgelopen twee dagen leverden fraaie plaatjes op. Hieronder enkele weerfoto’s.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0