Fraai en warm oktoberweer

No recent image

[bericht geplaatst op vrijdag 05 oktober 2018 om 08.36 uur lokale tijd]

Zowel vandaag als zaterdag kunnen we genieten van fraai en warm najaarsweer. Donderdag was al goed te merken dat zachtere lucht tot ons land wist door te dringen, maar het waren wel vrij veel wolkenvelden die het weerbeeld in ons land bepaalden. Bovendien wist het ook niet overal helemaal droog te blijven.

Vrijdag zal rustig, droog en fraai verlopen en met een zuidelijke stroming wordt voor deze tijd van het jaar warme lucht naar onze omgeving aangevoerd. De ochtend gaat fris van start en daarbij kan op sommige plaatsen mist voorkomen. Verder kunnen we overdag flinke perioden met zonneschijn verwachten, maar af en toe is er ook bewolking. De temperatuur loopt vanmiddag op naar 18 °C in het noordwesten tot maar liefst 23 °C in het zuid(oost)en van het land. Er waait een zwakke of matige wind uit een zuidelijke richting, kracht 1-4 Bft.

Ook zaterdag doet de zon goede zaken en blijft het overdag droog. Er staat een zwakke of matige wind en met een middagtemperatuur tussen de 19 en 24 °C kunnen we nogmaals spreken van warm oktoberweer. Zondag wordt het tijdelijk koeler, maar na het weekend loopt het kwik opnieuw op. De zon blijft het prima doen en het blijft overwegend droog.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0