Koude start dinsdagochtend, hoge luchtdruk

No recent image

[bericht geplaatst op dinsdag 25 september 2018 om 16.04 uur lokale tijd]

Dinsdag werd het weerbeeld in ons land gunstig beïnvloed door een sterk en omvangrijk hogedrukgebied boven onze omgeving. Hierdoor konden we vandaag genieten van rustig en fraai najaarsweer en bovendien konden we op de barometer een hoge luchtdruk aflezen. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam was de luchtdruk de hele dag tot nu toe boven de 1035 hPa. De hoogst gemeten luchtdruk werd rond het middaguur genoteerd: 1038,4 hPa.

De ochtend ging verder koud van start. De minimumtemperatuur werd aan het einde van de afgelopen nacht bereikt.  Het kwik daalde (1,5 m hoogte) tijdens brede opklaringen en nauwelijks wind uiteindelijk naar 3,7 °C. Aan de grond (10 cm hoogte) was het nog kouder en lag de temperatuur rond het vriespunt.

Dinsdag overdag zorgde het hogedrukgebied voor rustig en fraai herfstweer. Zonnige perioden en wolken wisselden elkaar af en het bleef droog. De temperatuur steeg rond het middaguur naar een maximum van 16,8 °C. Doordat er weinig wind was voelde het in vergelijking met gisteren minder fris aan. Er stond een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0