Komende dagen rustig en fraai najaarsweer

No recent image

[bericht geplaatst op maandag 24 september 2018 om 21.11 uur lokale tijd]

Na een paar wisselvallige dagen en een grijze, natte en behoorlijk frisse start van de astronomische herfst kunnen we de komende dagen een overgang verwachten naar rustig en fraai najaarsweer. Bovendien wordt het geleidelijk weer zachter.

Na een sombere zondag was een lichte verbetering van het weer vandaag al merkbaar. We konden een stijging van de luchtdruk waarnemen op de barometer. Verder keerde de zon terug in het weerbeeld en het was iets minder fris, maar van het wisselvallige weer waren we nog niet verlost. Maandag was er een mix van wolken, zon en een aantal buien, maar daarnaast was er ook ruimte voor droge perioden. Na een behoorlijk frisse start van de dag steeg het kwik (1,5 m hoogte) vanmiddag op het meetstation van Meteo Alblasserdam naar een maximum van 15,8 °C. De minimumtemperatuur werd rond het ochtenduur bereikt: 7,2 °C. Er viel 1,8 mm regen en er stond verder een veelal matige wind uit het westen tot noordwesten.

Koude nachten
Afgelopen nacht was het al behoorlijk fris te noemen, maar de aankomende nachten wordt het kouder. Maandagavond koelt het flink af. Komende nacht koelt het landinwaarts tijdens opklaringen in combinatie met nauwelijks wind af tot rond het vriespunt met kans op vorst aan de grond.

Komende dagen rustig en fraai najaarsweer
Een hogedrukgebied boven onze omgeving zorgt de komende dagen voor rustig, droog en fraai najaarsweer in Nederland. Dinsdag gaat koud van start en bovendien is er in de vroege ochtend kans op mist. Verder zorgt een groot en sterk hogedrukgebied boven onze omgeving overdag voor flink wat zonneschijn en het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 14 en 17 °C en wind is er nauwelijks. Na dinsdag houdt de hogedruksituatie stand. De zon blijft uitstekende zaken doen en overdag wordt het geleidelijk zachter. Er is veel zonneschijn en het blijft droog. Op de barometer kunnen we een hoge luchtdruk aflezen.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

 

0