Astronomische herfst grijs, nat en fris van start

No recent image

[bericht geplaatst op zaterdag 22 september 2018 om 22.51 uur lokale tijd]

Zondag gaat de astronomische herfst (om 03.54 uur lokale tijd) grijs, nat en fris van start. Gisteren sloeg het weer om en ook tijdens dit weekeinde vertoont het weerbeeld een herfstachtig karakter. Morgen wordt het compleet herfst buiten en er gaat behoorlijk wat regen volgen.

Vanavond en komende nacht wordt er van het westen uit veel bewolking aangevoerd en in een groot deel van ons land zijn er perioden met regen. De meeste neerslag trekt over het zuiden en er staat een zwakke of matige wind. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur uiteindelijk naar 8 tot 12 °C.

Morgen zal grijs en wisselvallig verlopen en het is fris met een temperatuur tussen de 11 en 13 °C. In de loop van de dag trekt een intensiever neerslaggebied vanuit het westen ons land binnen. Het gaat langdurig regenen en bovendien kan het soms stevig doorregenen. Op sommige plaatsen in ons land kunnen de hoeveelheden neerslag gemakkelijk oplopen tot enkele tientallen millimeters. Er staat verder een zwakke of matige wind. Later op de dag draait de wind naar een noordelijke richting en neemt in kracht toe.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0