Weer slaat om. Veel wind voor de boeg

No recent image

[bericht geplaatst op donderdag 20 september 2018 om 20.14 uur lokale tijd]

Er komt helaas snel een einde aan het fraaie en (zomers) warme najaarsweer van de afgelopen dagen en vandaag, want vanaf morgen slaat het weer om. Het wordt wisselvallig en een stuk koeler en bovendien kunnen we veel wind verwachten. Kortom: herfstweer staat voor de deur.

Donderdagavond neemt de bewolking vanuit het westen geleidelijk verder toe, maar het blijft vrijwel overal droog. Het koelt overigens maar langzaam aan af. De wind komt uit het zuiden en is matig boven land, maar aan zee later toenemend naar krachtig. Komende nacht raakt het vanuit het westen bewolkt en in de loop van de nacht gaat er op een naderend koufront ook regen volgen. Uiteindelijk koelt het af naar 16 tot 19 °C en de zuid tot zuidwestenwind trekt verder aan. Later in de nacht wordt de wind boven land (vrij) krachtig, maar aan zee toenemend naar hard of stormachtig, kracht 7-8 Bft. Daarbij moet er rekening gehouden worden met zware windstoten.

Vrijdag trekt een zone met veel bewolking en regen behorend bij een koufront aan het begin van de dag naar het oosten toe weg. Vervolgens breekt vanuit het westen de zon af en toe door en wordt het tijdelijk droger. In de loop van de dag neemt de wisselvalligheid opnieuw toe. Er volgen buien en daarbij neemt later ook de kans op onweer toe. De maximumtemperatuur ligt tussen de slechts 17 en 19 °C en er staat boven land een matige tot krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Aan zee staat er een harde en aan het begin van de dag ook stormachtige wind, kracht 7-8 Bft. Daarbij moet er rekening gehouden worden met zware windstoten.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0