Ook komende dagen nog fraai weer en (zomers) warm

No recent image

[bericht geplaatst op maandag 17 september 2018 om 18.07 uur lokale tijd]

Na een warme zondag was het vandaag opnieuw warm voor deze tijd van het jaar en het weerbeeld was fraai te noemen. Mede door ex tropische storm Helene werd maandag met een zuidelijke tot zuidwestelijke stroming nog warmere lucht naar onze omgeving aangevoerd. Sterker nog: er werden vanmiddag zelfs zomerse temperaturen gemeten. Helene bereikt overigens vanavond en komende nacht Ierland en koerst vervolgens verder in noordelijke/noordoostelijke richting.

Voor de tweede keer deze septembermaand werd de zomerse grens van 25 °C op het meetstation van Meteo Alblasserdam bereikt. Het kwik steeg aan het einde van middag op de standaard waarneemhoogte van 1,5 m boven de grond naar en maximum van maar liefst 25,2 °C. De zon heeft overdag goede zaken gedaan. Het was vrij zonnig en het bleef droog en er stond een zwakke of matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Ook tijdens de aankomende dagen kunnen we nog genieten van de zon en (zomerse) warmte. Volgens de laatste verwachtingen houdt het fraaie en droge najaarsweer tot en met donderdag stand en is het warm voor half september. Vanaf vrijdag volgt er een overgang naar een wisselvallig en koel weertype en bovendien krijgen we meer wind. Kortom: herfstweer staat voor de deur, maar eerst nog even een paar dagen genieten van zon en warmte.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0