Genoeg hitte, maar toch geen regionale hittegolf Alblasserdam

No recent image

Genoeg hitte, maar toch geen regionale hittegolf Alblasserdam
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:00, augustus 28 2016.

We waren heel dichtbij een regionale hittegolf in Alblasserdam, maar op de dag dat het moest gebeuren ging het toch nog mis. Zaterdag had de regionale hittegolf een feit moeten zijn. Het kwik moest wel oplopen naar tropische waarden. In eerste instantie leek dat geen probleem te zijn, maar op het laatste moment nam de kans verder af. Zaterdagmiddag verliep zomers en kwamen we helaas niet verder dan een maximum van 27,8 graden. Vijf zomerse dagen op een rij met temperaturen van minimaal 25,0° was geen probleem. Alleen in plaats van 3 tropische dagen met waarden van ten minste 30,0 graden kwamen we niet verder dan 2 dagen. Dat was afgelopen woensdag (31,7°) en donderdag (32,2°) het geval.

Ook in De Bilt werd gisteren de grens van 30 graden niet gehaald. Hieronder konden we ook niet spreken van een officiële, landelijke hittegolf. Op meerdere plaatsen, vooral in het zuiden van het land, kwam het wel tot een regionale hittegolf.

De periode met heet zomerweer werd uiteindelijk afgesloten met enkele stevige regen- en onweersbuien. Met name in de loop van de zaterdagavond kwamen verspreid meer buien tot ontwikkeling die in noordoostelijke richting trokken. Vooral het midden, oosten, noorden en noordoosten kregen hier mee te maken. later ook de provincie Limburg. In de nacht naar zondag verdwenen de meeste buien. Ook zondag vielen, vooral aan het begin van de dag, nog enkele pittige buien met onweer.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0