Later op de zaterdag toenemende kans op onweersbuien

No recent image

Later op de zaterdag toenemende kans op onweersbuien
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 13:44, augustus 27 2016.


Bron: Meteo Alblasserdam

Na een periode met droog en erg warm zomerweer en veel zonneschijn is een overgang naar duidelijk minder warm weer dichtbij. Vandaag merken we daar qua temperatuur nog niets van. Ons land bevindt zich in aanvoer van erg warme lucht en het heetst is het in het gehele zuiden. Vanavond en aankomende nacht blijven we zitten in het warme gebied en daalt het kwik maar langzaam. In de nacht naar zondag liggen de minima tussen de 19 en 21 graden.

Wel krijgen we later op de zaterdag te maken met een omslag van het weer. Met name vanaf vanavond neemt de kans op buien in ons land toe. Er ontstaan verspreid enkele onweersbuien die stevig kunnen uitpakken en gepaard kunnen gaan met hagel, windstoten en hoge regenintensiteit. Lokaal kan er veel regen in korte tijd vallen. Ook aankomende nacht moet er rekening gehouden worden met enkele buien.

Zondag is er zowel bewolking als zon en wordt het met 24-29 graden minder warm. Hier en daar is er nog een enkele (onweers)bui mogelijk. In de loop van de dag stroomt geleidelijk minder warme lucht vanuit het westen ons land binnen.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0