Grote verschillen in de minimumtemperatuur

Grote verschillen in de minimumtemperatuur

METEO ALBLASSERDAM – De afgelopen dagen was er wat betreft het weerbeeld een duidelijke tweedeling in ons land. Ook in de minimumtemperatuur was er zowel gisteren als vandaag een groot verschil in Nederland tussen het zuidoosten van het land en de kustgebieden. Hoe dichter in de buurt van Limburg, hoe lager de temperatuur werd op de thermometer tijdens de nachtelijke uren.

Zowel in de nacht van dinsdag op woensdag als woensdag op donderdag werden de laagste minimumtemperaturen gemeten in het zuidoosten van ons land. Door de combinatie van opklaringen en weinig wind kon het er sterk afkoelen. Vooral in de provincie Limburg deden de minima ons aan de winter denken en kon een lokale vorstdag genoteerd worden met bovendien vorst aan de grond. Dit in tegenstelling tot de kustgebieden, waar het onder een bewolkte hemel amper afkoelde en het niet kouder was dan 8 tot 11 graden. Kortom: een verschil van 10 tot 15 graden tussen de hoogst en laagst gemeten minimumtemperatuur tijdens de afgelopen nachten. Overdag varieerde de maximumtemperatuur veelal tussen de 8 en 13 graden.

Niet alleen in de gemeten minimumtemperatuur, maar ook in het weerbeeld was er zowel donderdag als de afgelopen dagen een groot verschil. In de noordwestelijke helft was het tamelijk bewolkt en viel er soms een beetje regen. Het zuidoostelijke deel had de beste papieren voor wat betreft zonneschijn. Op de meeste plaatsen is het wel grotendeels droog gebleven.

[bericht geplaatst op donderdag 11 november 2021 om 21.08 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0