Herfst zonnig en warm van start

Herfst zonnig en warm van start

De herfst is zonnig en warm van start gegaan. Vandaag konden we nogmaals genieten van de zon en het rustige, droge en warme najaarsweer. Op 1 september jl. was de herfst meteorologisch bekeken al begonnen. Dinsdag is om 15.30 uur lokale tijd een einde gekomen aan de astronomische zomer en de herfst begonnen. De zon staat dan loodrecht boven de evenaar.

Het was vandaag voorlopig de laatste zonnige dag in Nederland, want vanaf morgen krijgen we te maken met ander weer. Dinsdag was wederom een prachtige najaarsdag. Er was veel zonneschijn en het bleef overal droog. Opnieuw was het verschil tussen de gemeten minimum- en maximumtemperatuur groot te noemen. Na een behoorlijk frisse start liep het kwik overdag snel op. Vanmiddag was sprake van warm weer met in het zuiden en zuidoosten op sommige plaatsen zomerse waarden op de thermometer.

Vanaf morgen slaat het weer helaas om en kunnen we de jas en paraplu weer tevoorschijn halen. Het wordt minder zonnig. We krijgen te maken met bewolking en het weerbeeld wordt wisselvallig. Woensdag stijgt het kwik overdag naar 20 tot 24 graden. Daarna wordt het flink koeler.

[bericht geplaatst op dinsdag 22 september 2020 om 17.18 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0