Het wordt somber, waterkoud en licht winters tijdens Sinterklaasdag- en avond

Het wordt somber, waterkoud en licht winters tijdens Sinterklaasdag- en avond

METEO ALBLASSERDAM – Het is bijna 5 december en dat betekent dat het dinsdag Sinterklaasdag is. Na de sneeuw van afgelopen zondag kunnen we morgen rekenen op somber, waterkoud en licht winters weer. Wat kunnen we nog meer van het weer verwachten tijdens Sinterklaasdag- en avond, voordat de Sint en zijn pieten weer terug naar Spanje gaan? U leest het verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam en dit is wat we kunnen verwachten.

Weersvoorspelling geldig voor maandag 5 december

De eerste speldenprikken van de winter hebben zich de afgelopen week in ons land aangediend met kou, ijs, vorst én winterse neerslag. Sinds afgelopen vrijdag (1 december) is de meteorologische winter begonnen en daarmee ook het nieuwe winterseizoen 2023-2024. Deze week zullen we langzaam aan merken dat de winterse perikelen gaan afnemen en er vooral vanaf vrijdag een weersomslag komt naar beduidend zachter weer. Daarmee neemt de winter voor even afstand van ons land. In de eerste dagen van deze week zal het nog vaak vrij koud zijn met plaatselijk nog steeds een licht winters weertype. Ook tijdens Sinterklaasdag- en avond kunnen we somber, waterkoud en licht winters weer verwachten.

Dinsdag blijft het weerbeeld bepaald worden door een lagedrukgebied. De kern van de depressie passeert in de loop van de dag ons land via het zuidoosten. Verder verlopen Sinterklaasdag- en avond somber, waterkoud en plaatselijk licht winters. Het is bewolkt en er valt af en toe (lichte) regen. Met name in het noordoosten valt soms wat lichte (natte) sneeuw met mogelijk lokale gladheid. De temperatuur stijgt overdag naar +1 graad in het noordoosten en plaatselijk 5 graden in het zuiden van het land. De wind is veranderlijk en zwak tot matig van kracht. Aan zee is de wind af en toe vrij krachtig.

Ook tijdens Sinterklaasavond blijft het op veel plaatsen bewolkt en waterkoud. Er valt soms lichte (mot)regen, aan zee een enkele bui. In het noordoosten valt een beetje natte sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt. Elders in het land is het iets minder koud. De wind waait uit overwegend noordelijke richtingen en is zwak tot matig. Aan zee is de wind af en toe vrij krachtig.

Het wordt somber, waterkoud en licht winters tijdens Sinterklaasdag- en avond
Het wordt somber, waterkoud en licht winters tijdens Sinterklaasdag- en avond

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne Sinterklaasdag- en avond toe!

[bericht geplaatst op maandag 4 december 2023 om 14.59 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 5 december 2023 om 14.04 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0