Hoge luchtdruk op de barometer

Hogedrukgebied zorgt voor een hoge luchtdruk op de barometer

METEO ALBLASSERDAM – Wie een blik werpt op de barometer zal zien dat we momenteel, maar ook de komende dagen te maken hebben met een hoge luchtdruk. Het weerbeeld wordt namelijk bepaald door een groot en sterk hogedrukgebied boven onze omgeving.

Het hogedrukgebied bouwt zich op en dat betekent dat de luchtdruk in het centrum ervan nog iets verder zal stijgen. De luchtdruk is inmiddels ruim door de grens van 1035 hPa gestegen en stijgt zelfs richting de 1040 hPa. De hoogst gemeten luchtdruk op het meetstation van Meteo Alblasserdam van donderdag (tot 21.00 uur) is 1038.8 hPa. De laatste keer dat er op de barometer een luchtdruk kon worden afgelezen van tenminste 1040 hPa was op 27 februari eerder dit jaar.

De invloed van het hogedrukgebied zorgt in ons land voor rustig, zacht en overwegend droog weer. Wel is het vaak bewolkt, maar donderdag was er met name in het westen en zuiden van het land flink wat zonneschijn. Ook vrijdag kunnen we op de barometer een hoge luchtdruk aflezen. Het centrum van het hoog ligt dan boven het Verenigd Koninkrijk. Vanaf het weekend kunnen we weer een geleidelijke daling verwachten van de luchtdruk.

[bericht geplaatst op donderdag 16 december 2021 om 21.15 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0