Koele en wisselvallige donderdag

No recent image

Koele en wisselvallige donderdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 17:30, augustus 27 2015.

Vandaag was het verschil in weer en temperatuur groot met dat van gisteren. Ons land bevindt zich aan de achterzijde van het al eerder gepasseerde koufront dat nu ten oosten en zuidoosten van ons land ligt. Gisteren zaten we nog aan de voorzijde van de storing er werd er warme lucht aangevoerd. Vandaag werd koele lucht aangevoerd. Het is een polair front en vormt het overgangs- of grensgebied tussen de koelere polaire lucht ten noorden ervan en de duidelijk warmere lucht ten zuiden ervan. De storing strekt zich helemaal via Duitsland uit over Frankrijk, de Golf van Biskaje en verder over de Atlantische Oceaan in westelijke richting.

Donderdag was het niet alleen koel, maar ook wisselvallig en nat. Het was een grijze dag en het hele land had te maken met (langdurige) perioden met regen die overigens ook een buiig karakter had. Met name het westen en noorden van het land kreeg te maken met een zone waarop wat actievere buien zaten. In de zuidoostelijke helft viel de neerslag meer gelijkmatig.

Toch zit de warmere lucht niet heel ver bij ons vandaan. Vanaf morgen kunnen we weer een aantal dagen met zomerweer verwachten en wordt het opnieuw warmer. Meer daarover volgt in het eerstvolgende bericht dat later op de donderavond door Meteo Alblasserdam gepubliceerd zal worden.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0