Koude avond en nacht en een aantal (winterse) buien

No recent image

Koude avond en nacht en een aantal (winterse) buien
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 21:36, november 22 2015.

Het was een koud weekend en er trokken buien over ons land. Soms met een winters karakter. Buien die naast regen soms ook gepaard gingen met hagel en natte sneeuw. De kou en (winterse) buien raken we nog niet direct kwijt. Vooral zondagavond en nacht naar maandag blijven we er last van houden.

Ook vanavond en komende nacht blijven we te maken houden met een overwegend noordelijke stroming. Hiermee worden niet alleen opklaringen aangevoerd, maar ook wolken en een aantal buien. De buien kunnen weer gepaard gaan met een winters karakter. Naast regen is ook hagel en natte sneeuw mogelijk. De meeste vallen in de noordelijke en westelijke helft. In het binnenland is het droger. Verder is het koud met op uitgebreide schaal minimumtemperaturen rond het vriespunt en vorst aan de grond. Met name landinwaarts vriest het ook op de standaard waarneemhoogte licht. Wel moet er rekening gehouden worden met kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Verder waait de wind veelal uit richtingen tussen west en noord. Boven land is de wind zwak tot matig. In het uiterste noorden eerst nog (vrij) krachtig.

Maandag wordt opnieuw een koude dag. In de middag liggen de maximumtemperaturen tussen de 4 en 8 graden. Verder kunnen we zowel bewolking als perioden met zon verwachten en overheerst het droge weer. Vooral in de kustgebieden valt er nog een (winterse) bui. De wind krimpt in de loop van de dag naar het zuidwesten en is overdag zwak tot matig van kracht.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0