Kouder weer tijdens laatste dagen van wintermaand januari

Kouder weer tijdens laatste dagen van wintermaand januari

Wintermaand januari loopt teneinde en het laatste weekend is aangebroken. De temperatuur gaat omlaag en we kunnen kouder weer verwachten tijdens de laatste dagen van deze maand. Zo blijft het met de temperatuur voorlopig op en neer gaan. De winter is tot nu toe nog niet standvastig te noemen in Nederland. Het koudere weer waar we vanaf vandaag mee te maken hebben is wederom maar van korte duur. Hoe eindigt januari en wat voor weerbeeld en temperaturen kunnen we verwachten tijdens de start van wintermaand februari? Lees hieronder de weersverwachting van Meteo Alblasserdam.

Na een koude start van de zaterdagochtend met in het midden en noorden van het land op veel plaatsen vorst steeg het kwik overdag langzaam tot boven het vriespunt. Vanmiddag ligt het kwik veelal tussen de 1 en 3 graden. Verder blijft het in het noorden en midden droog en is er af en toe ruimte voor de zon. In het zuiden komt veel bewolking voor en valt soms lichte regen of (natte) sneeuw. De wind uit oost tot noordoost maakt het voor het gevoel kouder en is meest matig boven land. Aan zee vrij krachtig of krachtig.

Komende nacht klaart het vanuit het noorden op steeds meer plaatsen breed op en in combinatie met afnemende wind koelt het sterk af. Het gaat regionaal matig vriezen. Met name in het noorden en oosten van het land kan de temperatuur dalen tot rond -7 of -8 graden.

Zondag kunnen we rustig en verder een prima weerbeeld verwachten. De ochtend start koud met regionaal kans op matige vorst. In de middag loopt de temperatuur in combinatie met zon op naar ongeveer 3 graden. Er is zon, maar in de loop van de dag krijgen we vanuit het westen met meer bewolking te maken. Het blijft overdag droog en er staat een zwakke of matige en aan zee soms vrij krachtige wind.

Komende maandag begint wintermaand februari vrij koud en op veel plaatsen somber, maar wel grotendeels droog. Dinsdag wordt een overgangsdag naar zachter weer. Dit resulteert in ons land in grote temperatuurverschillen en het is dan bovendien wisselvallig. Daarna is het zacht en het weerbeeld blijft wisselvallig.

[bericht geplaatst op zaterdag 30 januari 2021 om 13.16 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0